VvE Verduurzamen

Bijna elke VvE heeft goede mogelijkheden om te verduurzamen. Het begint met een goede voorbereiding, waarbij u in kaart brengt wat de huidige situatie is en welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast is net zo belangrijk wat de verduurzaming kost, maar ook wat de verduurzaming kan opleveren.

Er zijn vele energie besparende maatregelen die een VvE kan nemen om te verduurzamen. U kunt uw gebouw op verschillende manieren isoleren, maar u kunt bijvoorbeeld ook de huidige verlichting vervangen voor een duurzame variant, of PV panelen plaatsen. De laatste stap is afscheid nemen van installaties op fossiele brandstoffen en deze vervangen voor een duurzame variant. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektrisch koken of verwarmen.

Welke verduurzamende maatregelen verstandig zijn voor de VvE hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het bouwjaar en de staat van onderhoud van het gebouw, het beschikbare budget en de wensen van de bewoners.  Wanneer u inzicht wilt krijgen in de mogelijkheden, kan VvE 2050 u hierin ondersteunen.

Energiebesparende maatregelen- VvE verduurzamen

Wanneer duidelijk is welke verduurzamende maatregelen genomen kunnen worden dient de VvE een keuze te maken. Daarbij is natuurlijk van belang welke financiële middelen er zijn of gegenereerd kunnen worden. Naast de reserves van een VvE kan aanspraak gemaakt worden op subsidie vanuit het rijk (RVO). De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. Daarnaast kan de VvE een beroep doen op een Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds .

Voordelen van het verduurzamen van je VvE

Het verduurzamen van een VvE heeft legio voordelen. Zowel voor u, uw buren als het nageslacht

Heeft u hulp nodig?

Kunt u hulp gebruiken bij het verduurzamen van uw VvE?  De adviseurs van VvE 2050  staan voor u klaar en kunnen de gehele procesbegeleiding voor hun rekening nemen. Of het nu gaat on verduurzamingsmaatregelen, een lening bij het Nationaal Energiebespaarfonds en of aanvragen van subsidie bij de RVO.