VvE Energie

Bijna elke VvE kan energie besparen en verduurzamen. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk, waarbij u de huidige situatie in kaart brengt en onderzoekt welke maatregelen er mogelijk zijn. Daarnaast wilt u weten welke kosten er gemoeid zijn met de maatregelen, maar ook hoeveel u vervolgens gaat besparen op uw VvE energie uitgaven.

Een VvE heeft diverse mogelijkheden om het gebouw te verduurzamen. Het gebouw kan op verschillende manieren worden geïsoleerd, maar u kunt bijvoorbeeld ook PV panelen plaatsen, of de huidige verlichting vervangen voor een energiezuinige variant. Tot slot worden installaties op fossiele brandstoffen vervangen door een energiezuinige variant. Op deze manier kan een VvE energie besparen en duurzaam opwekken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektrisch verwarmen of koken.

Verschillende factoren bepalen welke verduurzamende maatregelen verstandig zijn voor de VvE om te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de staat van onderhoud van het gebouw en het bouwjaar, wensen van de bewoners en het beschikbare budget.  VvE 2050 kan u volledig ondersteunen, wanneer u inzicht wilt krijgen in de mogelijkheden.

VvE Energie - Energiebesparende maatregelen

Wanneer duidelijk is welke verduurzamende maatregelen genomen kunnen worden maakt de VvE een keuze. Daarbij is belangrijk welke financiële middelen er zijn of aangetrokken kunnen worden. De meeste VvE’s hebben (onderhouds)reserves, maar  onder voorwaarden kan aanspraak gemaakt worden op subsidie vanuit het rijk (RVO). De SEEH (subsidieregeling energiebesparing eigen huis) stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. Daarnaast kan de VvE het NEF (Nationaal Energiebespaarfonds ) benaderen voor een Energiebespaarlening.

VvE Energie - Voordelen van het verduurzamen van je VvE

Het verduurzamen van een VvE heeft legio voordelen. Zowel voor u, uw buren als het nageslacht

VvE Energie- Heeft u hulp nodig?

Wil uw VvE energie besparen en verduurzamen?  De adviseurs van VvE 2050  staan voor u klaar en kunnen de gehele procesbegeleiding voor hun rekening nemen. Of het nu gaat om een lening bij het Nationaal Energiebespaarfonds, het aanvragen van subsidie bij de RVO, of het bepalen van de verduurzamingsmaatregelen.