FAQ

Hoe eerder we hiermee starten, hoe meer we de baas blijven over ons eigen traject en kunnen we maatregelen op een verstandig moment en verstandige manier uitvoeren. Daarnaast zijn er op dit moment subsidies beschikbaar en bestaat de mogelijkheid om te lenen voor verduurzaming. Of en in welke mate deze mogelijkheden er over een aantal jaren zijn is nu moeilijk te zeggen, gegarandeerd kan het niet worden.

Wat zijn de mogelijkheden, wat gaat het me opleveren en wat gaat het me kosten? Dat maken we niet alleen inzichtelijk voor de VvE, maar met name voor de portemonnee van de individuele leden.

Anders dan bij een EPA houdt een TOP rapport ook rekening met de bestaande onderhoudsbehoefte van het gebouw en worden subsidie- en leningsmogelijkheden meegenomen in de calculatie. Dat geeft dus niet alleen inzicht in de technische mogelijkheden, maar ook in de financiering daarvan.

Na opdracht van de ALV gaat VvE 2050 direct aan de slag met de technische uitvoering. Tegelijkertijd nemen wij het voortouw in het lening- en subsidietraject, zodat de transitie zo efficiënt mogelijk verloopt.

Uiteraard! Nadat het MJOP en het EPA (beiden onderdeel van het TOP rapport) zijn opgesteld worden deze besproken met het bestuur. De specifieke gebouwkennis van het bestuur gecombineerd met de kennis en ervaring van VvE 2050 draagt zonder uitzondering bij aan de kwaliteit van de rapportage.

Absoluut. Natuurlijk mag het bestuur een rol spelen in het TOP rapport en de Transitiebegeleiding, maar noodzakelijk is het niet. U kunt op ons rekenen!

Jazeker. Dit is ons sluitstuk na het vaststellen van het TOP rapport en het kiezen van een route door de VvE.

Het grote verschil met reguliere begeleiding door bouwadviesbureaus is dat wij niet alleen het technisch aspect verzorgen. VvE 2050 loodst u ook door de administratieve jungle van vergunningen, lening en subsidies.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Wilt u een offerte voor een TOP rapport?

Bent u op zoek naar meer informatie, neem dan contact op met één van onze adviseurs, via duurzaam@vve2050.nl.
Offerte aanvragen kan door op de ‘offerte aanvragen’ knop te klikken.

Offerte aanvragen

VvE 2050 biedt een uniek Transitie-, Onderhouds- en Planningsrapport die voor u op maat gemaakt wordt.

Dat doen wij door alle facetten die van belang zijn mee te nemen in het onderzoek en rapportage. De bestaande onderhoudsbehoefte wordt gecombineerd met de verduurzamingsmaatregelen, rekening houdend met lening- en subsidiemogelijkheden.